saláty snídaně

Převrat v boji proti koronaviru! Tropický salát prudce zvýší imunitu

28. 2. 2020

Vážení přátelé, dovolte mi představit vám nejúčinnější prostředek v naší soukromé válce s čínským bubákem zvaným koronavirus – Salát z tropického ovoce s domácím vaječným koňakem. Jedná se o vyváženou kombinaci vitaminů, minerálů, enzymů, proteinů – a obsahuje i dezinfekční prvek v podobě rumu… 😀

A protože bubák už klepe na dveře, nebudeme se zdržovat dlouhými proslovy a šup na věc!

Suroviny:

1 kg různorodého a barevného tropického ovoce
2 lžíce agávového sirupu
nebo 4 lžíce medu
šťáva z 1 citronu
100 g vyloupaných mandlí
Na vaječný koňak:
3 žloutky
1/2 lžíce sirupu z agáve nebo 1 lžíce medu
dřeň z 1 vanilkového lusku
300 g slazeného kondenzovaného mléka
200 ml vašeho oblíbeného rumu

 

Postup:

Nejprve připravte vaječný koňak. Do nádoby elektrického mixéru nebo šlehače (jde to i ručně metličkou) dejte všechny žloutky, přidejte k nim sirup či med a seškrábnutou dřeň z podélně rozpůleného vanilkového lusku. Důkladně promixujte (prošlehejte) – ve směsi nemají zůstat znatelné kousky žloutku. Přidejte kondenzované mléko a opět promixujte. Když máte hladkou hmotu, zapracujte stejně i rum, aby se vše spojilo. Nalijte do čisté lahve a nechte vychladit v chladničce.

Ovoce oloupejte, pokrájejte na kousky velikosti sousta a dávejte je do mísy (šťávu z ovoce zachyťte a přidejte do zálivky). Pak promíchejte sirup či med s citronovou šťávou a šťávou z ovoce a vše vmíchejte do salátu. Zakryjte fólií a nechte vychladit.

Salát posypte mandlemi. Vaječným koňakem ho zalévejte až v miskách, ve kterých ho budete servírovat – nejlepší je, když si každý dá takové množství, jaké mu vyhovuje (nebo jaké mu dovolí rodiče).

TIP: Pokud chcete svou imunitu ještě trošku pojistit, co třeba zkusit pořádnou česnečku? Včera jsme ji kuchtili na Gourmet Academy a ačkoliv jsme si na závěr se smíchem potřásali rukou se slovy „koronavirus předán“, věřím že jsme se pojistili dostatečně! 😀

 

Komentáře

Mohlo by se vám líbit