Zápisky

Dárky, které fakt potřebujeme!

17. 12. 2019

– Nic mi nekupuj, já všechno mám.

Hm, tos mi moc nepomohla.

Znáte, žejo? Od určitého věku (když se finančně postavíme na vlastní nohy) už prostě máme všechno, co potřebujeme. A když se to rozbije, sami si vybereme nejlíp, že? Postupem času jsem odpozorovala pár nápadů na dárky, které se hodí vždycky. Všechny si žádají pod stromečkem jen jedno – certifikát. Datum plnění si domluvíte u šampáňa po večeři (a na to bacha, viz níže!)

 

Opušťák

Vhodné pro: nevyspalé matky malých dětí. 

Naši muži, už jsme se vám za všechno omluvily! Takže teď obdarujte matku svých potomků prodlouženým víkendem, kdy si vezmete volno z práce, postaráte se o děti a dům a ona zmizí kamkoliv (za maminkou, na jógové mecheche s kámoškami, na poustevnickou chatu v Beskydech). Je to dar pro obě strany – vrátí se, a bude mít zase ráda vás i děti!

Riziko: pokud se v neděli večer vrátí a byt bude připomínat bojiště po výbuchu rakety země-země, veškerý efekt daru bude smazán.

 

Poukaz na službičku

Vhodné pro: každého.

Každý máme něco, co nás děsně otravuje. Já třeba mytí bot od bláta (zvláštní je, že krémování už mi nevadí, to je čistá a vonná práce). Někdo nesnáší převlékání peřin, někdo neustálé luxování pohovky od psích chlupů, někdo vyplňování faktur a někdo fronty na poště. A tady je prostor pro luxusní prezent – proměnit se v osobního komorníka, který se služby ujme (v následujícím roce, měsíci, podle míry vaší lásky a obětavosti).

Riziko: že už to budete dělat vždycky. No a co, berte to jako oběť na oltář lásky a domácího štěstí. A koneckonců, asi si pak zasloužíte mnohé protislužbičky, že?

 

Váš čas, darovaný cyklicky

Vhodné pro: bližního co stále prudí, že vás skoro nevidí.

Když si uděláte čas na jednu sobotu, je to prostě málo. Dobře funguje třeba závazek, že budu každou středu doma na půl šestou, s výjimkou smrti nebo živelné katastrofy. Nebo že vezmu mamku každou sudou sobotu autem na velenákup, ať si pěkně doplní zásoby. Nebo nechodící pratetu, celoživotní milovnici divadla, jednou za čtvrt roku na představení podle jejího výběru.

Riziko: zjistíte, že mamka je na nákupech naprosto nesnesitelná. Proto je vhodné dát si závazek jen na jeden rok s možností prodloužení za dobré chování. 😀

 

Překonání sebe sama

Vhodné pro: toho, kdo má (podle vás) fakt špatnej vkus.

Celý život si utahujete ze svojí ženy, že poslouchá Madonnu, kouká na Rosamundu Pilcherovou a patlá si na nehty dětinské třpytky? Tak jí to kupte, budete za frajera!

Riziko: budete to muset poslouchat/ se na to koukat. Vyberte tedy to, co vás irituje nejmíň. Aby to neskončilo tragédií, že. 

 

Výlet

Pro koho: ženy, muže, děti, starce

Klasika s nekonečnými možnostmi, namátkově: do Benátek, kde bude příští rok bienále architektury. Do pověstného outletu v centru Drážďan. Do nádherné obory s bílými jeleny u zámku v Častolovicích. Do Vídně na Warhola (první půlrok 2020 v Albertině). Jarní Flora Olomouc bude na konci dubna a když už tam přijedete, možná budete chtít na vlastní jazýček vyzkoušet to slavné Entrée, i když v Moravské na Horním náměstí je to taky naprosto v pořádku! A tak dále…

Riziko: Běda certifikátu, který vyšumí s bublinkami v šampaňském do prázdna! Pravidlo číslo 1 je okamžitě sednout ke kalendáři a stanovit datum, ze kterého omlouvá jen smrt nebo živelná katastrofa…

 

A co byste chtěli najít pod stromečkem vy? Kromě toho, že FAKT NIC NEPOTŘEBUJETE?

 

 

Komentáře

Mohlo by se vám líbit