Zápisky

Naše svobodná svatba

11. 6. 2019

Někdo před svatbou dělá rozlučku se svobodou. My se se svobodu neloučili. Známe se a víme, že se navzájem nikdy nebudeme omezovat, protože hlavní je, aby byl ten druhý šťastný. Takže proč bychom se měli loučit se svobodou, že? Naopak, byla vítaným hostem. A podle toho taky naše svatba vypadala!

 

Květen

Já vím, v květnu se svatba nedělá, přináší to smůlu. Dřív lidé počali mimino hned o svatební noci, takže když se vzali v květnu, termín porodu vyšel na hladový a studený úmor (ne, to není překlep), a neštěstí bylo na světě! Jenže nám se květen strašně líbí, všechno kvete, ptáčci zpívají, a navíc jsme měli zrovna oba čas, což se moc často nestává.

Jo a dětí, těch už máme plnou světnici. A v únoru si topíme a pečeme krkovičku. Takže nás nějaké pověry nemůžou rozhodit.

 

Naše zahrádka

Přiznávám, opojena romantickými představami z časopisů jsem se mrkla na svatební nabídky hradů a zámků v našem okolí. Když mi došlo, na kolik by nás tahle sranda vyšla, zhodnotili jsme, že my máme taky krásnou zahradu (a navíc hřejivé vědomí, že spolu leccos dokážeme, protože ještě loni bylo místo zahrady staveniště).

Za ušetřených sto padesát litrů si v důchodu dopřejeme několik pěkných dovolených.

 

Dort

Nejsme ctitelé bílé čokolády ani umělých potahovacích hmot na dorty, které předstírají že jsou marcipán. A tak jsme si řekli, že neexistuje důvod, proč by nám svatební dort neměl chutnat, a opravdu není nutné aby byl vždycky bílý.

Šikovné cukrářce ze sousedství jsme dali zadání „kafe, čokoláda a rudé růže”. Výsledkem byl dort úplně stejný, jako je naše láska. Prostě NÁŠ dort.

 

Hadry

Slušná nevěsta má mít na sobě romantické bílé šaty. Letos je v módě i hodně bledý mentol. Nojo, jenže mě tenhle typ šatů děsí! Asi dvakrát v životě jsem si oblékla něco světlého a nadýchaného, a hned sem to zas shodila, nerada si připadám jako hrouda šlehačky. Skončila jsem s puntíkovanými šatičkami z konfekce, což je moje osobní klasika, a myslím že jsem byla asi jediná černobíle puntíkovaná nevěsta v historii.

Ostatně, můj muž se ženil v triku s obrovskou flitrovou lebkou, která se hrdě třpytila pod rozepnutým bílým sakem. Takže si fakt nemáme co vyčítat.

 

Jediné svobodné ženy na místě byly naše tři dcery, které si navíc den předem koupily stejné šatičky, takže byly fakt silná trojka (znalci mých písniček je znají z Říkadel a křikadel jako sbor Čilé papričky). Ať by mou kytku chytla kterákoliv z nich, stejně by nás do roka čekala další svatba! Přejeme naší zrzavé papričce, která v boji zvítězila, šťastnou ruku, aby i na její svatbě byla svoboda vítaným hostem! 😀

Komentáře

Mohlo by se vám líbit