Zápisky

Pomáhat a chlubit se! Tak je to správně.

16. 3. 2020

Mám toho plný FB. Cukrárna, která musela v sobotu zavřít krám, rozdala už napečené dorty zdravotníkům a dalším ohroženým hrdinům naší doby. Pražská módní návrhářka se pustila do šití roušek, které rozdává lidem mezi dveřmi zdarma. Pražírna kávy se rozhodla zdarma rozvézt kávu zdravotním sestřičkám a doktorům. Atd., je jich spousta!

Nikoho z nich to možná zas tak moc nestojí, kromě spousty času (který teď většina z nás má…) a nějakého toho materiálu. Však v cukrárně by museli jinak už hotové dorty sníst sami, nebo vyhodit. Fór je v tom, že to neudělali – a místo toho vymysleli, jak své síly využít pro něco dobrého. A fotky dali na sociální sítě, ačkoliv to teoreticky mohli udělat úplně tajně. Protože tak by se vyhnuli tomu, že je v diskusi pod příspěvkem nějaký chytrák napadne, že si dělají reklamu.

Tohle téma je věčné. Kdysi dávno jsem v Lidovkách četla článek, který mě vytočil natolik, že si jméno jeho autorky budu pamatovat navždy. Posmívala se v něm hollywoodským celebritám, že se snaží svou vyhasínající slávu nastartovat aspoň tím, že dávají veřejně příspěvky na charitu. To je teda hrůza, oni fakt pomáhají lidem? To musí postiženou paní fakt dožrat, že ten vozík od Sandry Bullock dostala jen proto, aby neúspěšná Sandra měla reklamu. 😀

Jenže já chci vědět, že jsou lidé kolem mě hodní a odhodlaní pomáhat! Každá taková zpráva mě potěší, inspiruje, dojme, navrtá moje svědomí že bych měla dělat víc. A příjemně neutralizuje ty výkřiky blbosti a nenávisti, které často na sítích vidím.

A jestli je to dobrá reklama, tak tím líp! Těší mě, že až celý tenhle malér pomine, budeme chodit pro dorty, šaty, kávu, knihy, rozbory krve a pečivo k lidem, kteří jsou fajn – a v krizi mají dobré nápady a energii je fakt zrealizovat. Pokud se každému z nich jejich dobrota srdce vyplatí v budoucnu i finančně, znamená to, že svět je v pořádku, žejo?

 

(Fotku jsem ukradla z FB cukrárny Dino. Předpokládám že jsou teď tak zavaleni vděčností, že si toho nevšimnou a nebudou mě žalovat :-D).

Komentáře

Mohlo by se vám líbit