
Leden 2021
Kachní hody s Karolínou
Kachna patří k zimě! A dá-li Bůh a korona, budeme se moci v lednu zahřát mými nejoblíbenějšími kachními recepty. Všechny podrobnosti najdete na mé stránce v Gourmet Academy.
Zobrazit více »Únor 2021
Byliny v kuchyni
Bylinky v únoru? Jsme snad v pohádce o 12 měsíčcích? Pravdou je, že můj bylinkový kurs v Gourmet Academy zasáhly hned dvě karantény, jak ta jarní, tak ta podzimní - a třetí termín nám vyšel na dobu, kdy čerstvé bylinky v přírodě najde jen opravdový mazák. A to jen tehdy, když bude příroda tomuto úmyslu nakloněna, a nezakryje kraj sněhem a ledem... Každopádně - mazák jsem, a přírodu zkusím ukecat. Úplně přesně původní recepty nedodržíme (kvetoucí lichořeřišnici neseženu), ale třeba sedmikrásky u nás často kvetou i v lednu. Něco ubereme, něco přidáme! Nebojme se vlka nic a pojďme odhalit, co nám příroda může nabídnout i v takhle nehostinném měsíci... Všechny podrobnosti najdete na mé stránce v Gourmet Academy.
Zobrazit více »Březen 2021
Jarní očista podle prababiček
Březen zdálky vypadá jako doba, kdy se příroda probouzí a nabízí nám své dary. Každý, kdo někdy něco pěstoval, ale ví jak je to naivní. Než budeme schopni sklízet něco víc než bylinky, bude to trvat ještě pěkných pár týdnů - ale přesto po zimě potřebujeme posílit tělo i ducha dobrým jídlem, ve kterém je dost vitaminů, minerálů i enzymů. Vybrala jsem pár půvabných receptů, kterými tento rozpor řešily naše prababičky. Podrobnosti najdete na mé stránce v Gourmet Academy.
Zobrazit více »Květen 2021
S noblesou první republiky
Kurz S noblesou první republiky je v Gourmet Academy mou klasikou - vedla jsem ho mockrát a pořád má úspěch. A já se na něj vždycky těším a dva dny předem nejím! 😀 Takže prozkoumejte menu a všechny další podrobnosti tady, a těšte se spolu se mnou na květen!
Zobrazit více »