Radosti Zápisky

Moje nová knížka je na světě!

27. 9. 2018

Moje nová knížka je na světě a jmenuje se Každý den je svátek. Vychází na začátku října, tedy právě v období, které miluju nejvíc, jsem totiž podzimní člověk. Ne, že bych měla něco proti jaru a létu! Ale podzim, Vánoce a zima… tehdy se cítím jako ryba ve vodě, protože si nejvíc užívám to, co mám ráda – dlouhé domácí večery.

Kdo mě zná, ví, že jsem na jídle psychicky závislá. Když se doma rozvoní cibulka na másle, okamžitě zapomínám na složenky, pomluvy i nevyřízené telefonáty. Ať mi pak nikdo neříká, že vaření je ztráta času! Ne, je to psychoterapie!!

Novou kuchařku jsem pojala jako soubor svátečních jídel, která ale klidně můžou být naprosto nesváteční – většina z nich se dá zvládnout natolik snadno, že je vyčarujete klidně i v úterý odpoledne, když se vrátíte utahaní z práce.

A o to mi jde. Znám jen málo lidí, kteří jsou v životě ušetřeni všech starostí (vlastně, když se nad tím zamyslím, neznám nikoho takového). Ale znám taky způsob, jak si do života pravidelně přidávat trochu sváteční atmosféry. Asi vás už nepřekvapí, že tím myslím jídlo!

Jestli to cítíte stejně, budu moc ráda, když vás moje nová kuchařka bude inspirovat. A nezapomeňte rozsvítit svíčku na stole! Každý den je totiž svátek.

Komentáře

Mohlo by se vám líbit