rychlovky snídaně

Rozhuda s ředkvičkami

1. 3. 2019

Rozhuda je pro mě od dětství symbolem jara. Ředkvičky jsem si do ní přidala už sama v dospělosti, protože mi přijde, že pomazánku krásně oživí osvěžující chutí i barvou.

Z receptu je jistě patrné, že je to naprostá rychlovka, ale dodržte prosím pokojovou teplotu všech mléčných surovin, jedině tak vám práce půjde rychle a hladce. Cibulku můžete jistě vyměnit za šalotku (a ředkvičky za jakoukoliv další oblíbenou zeleninu).

Rozhuda je perfektní i jako doplněk k novým bramborám na loupačku – ale to dodávám jen tak mimochodem, protože na ty si ještě budeme muset nějaký pátek počkat, ať už jsou teplotní rekordy na Jižní Moravě jakékoli!

Zapíjíme samozřejmě mlékem. Tedy kromě těch, kdo navzdory mým protestům drželi suchej únor. Ti mají dnes povoleno pivo! 😀

 

Suroviny:

100 g změklého másla

400 g tučného tvarohu

sůl a čerstvě mletý pepř

50 ml vlažného mléka

10 ředkviček

1 menší cibule

3 lžíce nasekané pažitky

tmavý chléb

Postup:

Máslo, tvaroh, sůl a pepř vymíchejte do hladké pomazánky. Nejlépe se vám to povede, pokud budou mít všechny suroviny (včetně mléka, které přidáte za chvíli) pokojovou teplotu – vyndejte si je tedy hodinu předem. Teprve po rozmíchání másla s tvarohem přidejte trošku mléka, jeho množství se bude hodně lišit podle toho, jak vodnatý máte tvaroh. Přidávejte tedy po částech, dokud vám nevznikne hladká, ale hustá pomazánka.

Do ní pak vmíchejte nasekané ředkvičky, cibuli a pažitku. Máte hotovo a můžete mazat na dobrý chléb.

 

Komentáře

Mohlo by se vám líbit